El Festival Fusiònica 20.0 anuncia les primeres bandes

Organitzat per l’associació l’Arcada Koncerts, el Festival Fusiònica arriba el proper mes d’octubre a la seva vint-i-dosena edició. I ho fa amb més energia que mai, que ja és dir, 22 anys ininterromputs organitzant aquests saraus té molt mèrit. Segons l’Arni, un dels organitzadors “ens hem tornat com una mala herba i ens expandim fins a l’eternitat. Estem sorpresos que després de tant de temps, encara tinguem ganes de més”. Pots ser el fet de tenir com a frases cèlebres “Volem més canya” o “A la merda lo comercial”, ajuda a percebre el trajecte d’aquest festival independent.

El dia de la presentació del Fusiònica, tindrà lloc el 6 d’octubre al Dràstik Punkaires, seu social de l’Arcada Koncerts i del Col·lectiu Punkaires, amb la banda mítica del hardcore nostrat, els Anti/Dogmatikss. Sorgits a principis dels 80, quan encara molta gent escoltava la merda de Mecano i Hombres G, aquests vailets establerts a La Roca del Vallès, ja estaven amb contacte amb el món exterior i recollint influències de bandes inèdites al nostre país.

Els asturians The Black Panthys Party és una altra de les confirmacions per aquesta edició. Banda amb molts anys a l’esquena, tocant als principals festivals de la península amb el seu punk rock a pinyó i esbojarrat. Tenen un directe impressionant i digne de fer un llarg viatge per venir a veure’ls. Continuem amb els Fetus, nova formació capitanejada per Adrià Cortadellas (Sanjays), desembarca amb força a l’escena garatgera catalana. L’any passat van editar el seu primer treball discogràfic “L’Epicentre del Fangar” (Bankrobber 2017) i el Fusiònica serà un lloc ideal per poder degustar tan suculent plat baix-empordanès. L’última banda confirmada és la dels barcelonins Deadyard, provinents de bandes com ’77, The Cannibal Queen o Rippers, facturen un punk rock a l’estil de les bones èpoques del rock escandinau, amb pinzellades dels The Cramps o dels Dead Kennedys, una bomba en directe, una festa assegurada, la nit es farà curta.

Aquest any el Fusiònica és celebrarà per diferents espais del Vallès Oriental durant quatre dies del mes d’octubre. En breu s’anunciaran més bandes i detalls de la vint-i-dosena edició d’aquest festival.