El Fusiònica tanca l’agost amb FRAC, Victor Segundo i Perro Pachingo dins de la FM Alternativa de Granollers

Des de les terres del sud (Cádiz) ens arriba aquest dijous 25 d’agost a la Festa Major Alternativa de Granollers, el col·lectiu FRAC (Fundación de Raperos Atípicos de Cádiz), genuïns, indomables, retratistes de la xalada claredat. Rapers i futbolers. Rebels de llarga durada, narradors automàtics, jamaicans per devoció, de llengua solta, molts reflexos i ritmes que et vacil·len. La FRAC del cobrador autogestionari de rimes rotundes i cops d’humor canviant… apuja el volum, va!!. Els seus versos, amb tela de broma i la tan necessària mala llet, retranca carnavalera, poesia urgent i música negra.

La Fundación de Raperos Atípicos de Cádiz (FRAC), és un projecte, l’anomenarem musical, pioner de l’estil del RapDubMancero Gaditancehall, que han estat censurats per un alcalducho que no va poder suportar “Lo suyo es mangá” en su “caseta de feria”; apreciats per col·lectius socials que han fet seves alguns dels seus temes més candents. Els agrada el Ruba’Dub i tot i ser inclassificables, veuen de Linton Kwesi Johnson, Faly Mosquera, Public Enemy, Manolín Galvez, Lady Saw, David Vidal, Los Balconeti, Lee Perry, La Polla Records, el nazareno del amor y Mad Proffesor

Els acompanyaran, naturalment, Victor Segundo (Granollers) un referent de casa nostra que ens presentarà la nova maqueta “Esto (no) es un panfleto”, el seu vuitè treball en solitari. Ritmes de rap clàssic i reggae, alegres, i que contrasten amb lletres depressives i carregades de contingut polític, ironia i mala llet. Us recomanem en especial el seu directe, contundent i directe a la vena horta.

Pel divendres 26 d’agost, tenim als inventors de la rumbacore, els esperadíssims Perro Pachingo, que ens presentaran temes nous i alguna versió del PIL. Una banda formada de la unió de gent provinent del funk, del rock, del punk i del hardcor amb una missió comuna: La Rumba. Al cap de 20 anys s’han tornat a ajuntar amb noves forces i renovat interès. Per fer ballar a tothom al ritme del seu lema: El Govern és la Mort, La Rumba és la vida. Xerinola, disbarats i ritmes electro-sufocants. Sí, compay!