13 Octubre 2018 ♣ NAU B1  Granollers (Barcelona) ENTRADES

Tot d’una apareix una nova banda de xavals i tot el que ens semblava sòlid i inamovible es torna un munt de runes. És aquesta capacitat per aprendre totes les lliçons, fer-les miques i crear una cosa nova que només es troba en la joventut. Seva és l’espurna, seva és la ràbia i la contundència. Seu és el punk. Amb “Llarga vida al tarannà”, el seu primer llarg, els joves Power Burkas es converteixen instantàniament és una d’aquestes bandes.

Fills predilectes de l’escena de Vic, Power Burkas no tenen inconvenient a beure de totes les fonts que puguin apagar la seva set, des de Fugazi a The Velvet Underground, des de Minutemen a The Beatles, des de Sonics a Jawbox. Reivindicant també a les bandes locals amb les que han crescut, com Els Surfing Sirles, tropical Ice Land o els FP. Així aconsegueixen unir el garatge, el punk 80 s, el power pop i el post-hardcore a un so lliure de complexos i perfectament compacte.

“Llarga vida al tarannà” ha estat gravat i mesclat a foc lent per Joan Peiron, guitarrista i productor de FP, qui juntament amb la banda ha aconseguit potenciar al màxim el so cru i alhora envoltant de Power Burkas, traient el màxim partit a unes guitarres que en tot moment se saben tots els trucs, a una secció rítmica tremendament creativa, amb algunes línies de baix memorables, ia una veu que es mou amb la mateixa seguretat en la parts intimistes que en el pur cridòria. “Llarga vida al tarannà no és cap promesa, sinó la demostració de que han sobrepassat les expectatives que havien generat.

On,
NAU B1
Roca Umbert Fàbrica de les Arts
Avda. Enric Prat de la Riba, 77
Granollers. Barcelona