Festival Fusiònica 24.0
electroFusiònica
3 Novembre 2023
Sala NAU B1  Granollers (BCN) 
ENTRADES

Il·lusionats de comptar amb els Niczero9 que vindran al Fusiònica amb un directe impressionant i després d’haver presentat mundialment el seu primer treball al Dràstik de Granollers.

Niczero9 són un duo emergent de dues bandes trencadores com els desapareguts Camping i els transgressors Tiger Menja Zebra (encara en actiu). La seva proposta ens porta per un live set d’electrònica de ball, des del techno detroit fins a l’electro francès en algunes de les seves composicions, amb molt de toc del rampell industrial dels passats individuals. Influenciats per artistes com Juan Atkins, Alessandro Cortini o John Hopkins, aquest duet barceloní aposta per una sòbria i electritzant posada en escena, a través de les màquines disposades a desfigurar la realitat.

Fent una mica d’història, a mitjans de 2005, apareix a l’escena catalana, la nova formació del team musical format per Ricard Pla, Òscar Cortés i Josep Arnan. Músics amb una llarga i folgada trajectòria dins de l’escena independent, gràcies al seu pas per la banda Camping, amb la qual van editar 4 LP’s, aconseguint el 2010, amb el seu “Remains of Industry”, el Premi a Millor Disc de Vanguardia, atorgat per la U.F.I (Unió fonogràfica Independent). Cal destacar també la seva contribució a l’escena musical més alternativa amb la banda Tiger Menja Zebra, amb la qual han editat 3 LP’s i van captivar crítica i públic. Porten a l’esquena amb infinitat de concerts en escenaris tan destacats com el Fusiònica, F.I.B, ​​Sónar o Cruïlla de Cultures, entre d’altres.

En el seu any de formació, publiquen amb el segell Astro Discos el seu primer treball, titulat 99 milions de segons, en què experimentaven amb sons electrònics i acústics amb la intenció de crear atmosferes envoltants i psicodèliques.

Després d’anys de projectes independents, Òscar Cortés i Josep Arnan es retroben de nou el 2020 i decideixen preparar un segon treball on fusionen les seves inquietuds i experiències adquirides durant tots aquests anys. NicZero9 torna a ser una realitat que pren forma el 2022 gràcies al seu nou disc #NZ9, editat pel segell Dog From Hell Records. Un gir de 180ª al seu so, on els elements acústics i els paisatges desapareixen del tot i en aquesta ocasió busquen intencionadament impactar a l’estat d’ànim de tot aquell que els escolti. 6 tracks, masteritzats pel gran Yves Roussel, que mostren una clara mutació de la banda cap a l’electrònica més pura, en la què aprofundeixen en ambients atmosfèrics i càlides melodies plenes de dinamisme sonor.