6 Octubre 2018 ♣ Dràstik Punkaires  20.05h – Presentació Festival Fusiònica 20.0 ENTRADES

Amb l’actuació dels Anti/Dogmatikss, l’Arcada Koncerts amplia el cercle de bandes inspiradores que ens han obert camí a la resta i que han actuat dins dels nostres concerts. Una de les bandes pioneres del hardcore nacional, quan molta gent encara escoltava el la merda de Mecano i Hombres G, aquests vailets establerts a La Roca del Vallès, ja estaven amb contacte amb el món exterior i recollint influències de bandes inèdites al nostre país.

Una mica d’història de la banda: Abans de la minigira espanyola amb el grup hardcore holandès BGK al novembre de 1984 Anti/Dogmatikss havien gravat a l’estudi Marathon de Barcelona les 11 cançons que constituirien la seva primera cassette autoeditada i que van començar a vendre en el transcurs d’aquesta gira. La demo es va titular “Rompan filas!!!”. Musicalment, l’enregistrament mostra l’evolució del grup cap a un so més hardcore, més accelerat i rabiós, proper a l’estil dels italians Wretched. Incloïa temes ja clàssics com «Fuego en la Moncloa», «Piérdete!», «Anti-U.S.A.» (Una antiga cançó de Epidèmia, en què posa cors Quoque de Kangrena), «Hacienda», «Was a boy? (Who?)».

La cinta anava acompanyada d’un encartament (un full plegat) contenint collages, lletres de les cançons (algunes escrites per Joni D. i Cristian Dios, del grupo Dios), fotografies del grup i un manifest. La maqueta també es va vendre fora, el que va propiciar la inclusió d’alguns temes en recopilatoris internacionals. Tim Yohannan, de la revista nord-americana MaximumRocknroll, al número d’agost de 1985, va qualificar la cinta com un «bastant terrible debut» (pretty Terrific debut).

Com a extra a la reedició feta per BCore en vinil de “Rompan Filas”, s’inclou a la cara B un total de 13 cançons, gravades al local de Kangrena i al local del carrer Les Mosques, la majoria gravacions inèdites amb diferents formacions.

On,

DRÀSTIK PUNKAIRES
Joanot Martorell, 12.
Granollers. Barcelona
Com arribar