Zeidun, War With the Newts, Adrin y Collins, IOU3R i Chaqueta de Chándal, primeres confirmacions del Festival Fusiònica del 2019

El pròxim mes d’octubre arriba la 23 edició del Festival Fusiònica, 23 anys d’underground i militància alternativa. Organitzat per l’associació l’Arcada Koncerts, aquest festi és una trobada entre tota la família de la cultura alternativa i més reivindicativa amb ganes de conèixer i sortir de l’escena més comercial. Segons l’Arni, un dels seus organitzadors “ens hem tornat com una mala herba i ens expandim fins a l’eternitat. Estem sorpresos que després de tant de temps, encara tinguem ganes de més”. Potser el fet de tenir com a frases cèlebres “Volem més canya” o “A la merda lo comercial”, ajuda a percebre el trajecte d’aquest festival independent.

El dia de la presentació del Fusiònica, tindrà lloc el 5 d’octubre al Dràstik Punkaires de Granollers, seu social de l’Arcada Koncerts i del Col·lectiu Punkaires, amb la banda que edita el segell BCore, ADRIN Y COLLINS, una de les bandes més subterrànies i persistents de l’indie català.

ZEIDUN, una altra de les bandes ja confirmades, no calen gaires paraules per presentar aquesta mítica formació freecore de Sant Celoni, només cal dir que el primer concert que els hi vam muntar des de l’Arcada Koncerts data de l’any 2000 dins del Festival Fusiònica 2.0 i ja anem per la 21.0 edició (2019). Ja han passat 19 anys, bufffff… una altra banda confirmada, són els brutals, incendiaris, WAR WITH THE NEWTS, una de les bandes més destacades de la nova escena hardcore punk de Berlín, la banda sonora perfecta per entrar a la comissaria. Els del Masnou IOU3R, sorgits de les cendres de (lo:muêso), també han confirmat asistència. Amb l’antiga formació ja ens tenien l’ànima robada, amb IOU3R, una evolució amb electrònica, samplers i guitarres, ens transportaran a un món imaginari ple d’estridències. La darrera banda confirmada es CHAQUETA DE CHÁNDAL, formada per Guillem Caballero (Els Surfing Sirles, Joan Colomo), Natalia Brovedanni (Santa Rita) i Alfonso Méndez (lo:muêso, Fighterpillow), un grup que sona a alguna cosa entre Neu! i La Polla Records…

Aquest any el Fusiònica es celebrarà en la seva totalitat al Dràstik Punkaires de Granollers, un lloc únic de trobada i germanor punk hardcore. Aviat s’anunciaran més bandes i detalls de la vint-i-tresena edició d’aquest festival.