NOT SCIENTISTS (FR)

22/10/2022
Concert 14|25
Estraperlo 
Isidre Nonell, 9. BADALONA (BCN)
Portes 20.30h. ENTRADA 15/18€

Not Scientists és un grup format al voltant de membres de UncommonMenFromMars i No Guts No Glory, dos referents de l’escena punk francesa que porten molts anys viatjant pel món. Tens, però també melòdic i sofisticat, el seu punk rock recorda a grups tan diferents com Buzzcocks, Thermals, Hot Water Music, o fins i tot Superchunk

La banda de Lyon vindrà al Fusiònica a presentar-nos es seu tercer disc “Staring at the Sun”, una oda a les melodies i accents New Wave que recorden als The Cure i Killing Joke, serà la pedra angular d’una banda que roda a una velocitat vertiginosa per l’autopista de l’imprevisible. Renovant la seva confiança en Santi Garcia de l’estudi Ultramarinos Costa Brava, els quatre músics van acceptar ser posats en perill per l’enginyer de so àvid de novetats i van exorcitzar les influències enterrades al cor.

El tema “Like Gods We Feast” o “Secrets” podrien resumir el fantàstic canvi de marxa: incorporació de bucles i sintetitzadors, persistència d’un baix/bateria indestructible, profusió de guitarres cristal·lines i potents, un munt de veus embriagadores… Aquests nois ho saben. Com escriure bones cançons, és un fet. També saben jugar les seres cartes. Però sobretot saben donar-los ànima equilibrant el poder dels sons amb la immediatesa dels textos refinats. Textos amb imatges clares i potents, abordant temes radicals relacionats amb el fracàs, la solitud, l’aïllament o la malaltia mental. Un dia a dia lluny de ser rosat però amb un missatge d’esperança.

Quan preguntem a Ed Scientist sobre el fet que aquest disc podria ser la barreja perfecta dels dos primers àlbums, el guitarrista/cantant no comparteix aquest punt de vista: “Al contrari, considero “Staring at the Sun” com una evolució real de el nostre estil. Amb l’ajuda d’en Santi -que va fer un autèntic treball de producció- vam fer un pas endavant i vam atrevir coses que no havíem provat mai”. Els propers clips així com la propera gira seran una oportunitat per presentar una nova formació amb l’arribada de Fred -àlies Frederico dels Pookies- a la guitarra. Un nou alè per al grup que expressa ràpidament el seu amor etern pel rock melodiós i harmònic i la seva vinculació a les atmosferes sintètiques i polifòniques.

Leave a Comment