Chaqueta de Chándal estrena videoclip i single d’avançament del seu àlbum de debut

Els Chaqueta de Chándal, que els tindrem al Festival Fusiònica 21.0 el proper divendres 18 d’octubre, estrenen “A moderno resabiado no le mires el dentado”, el nou single d’avançament i primer videoclip del seu àlbum de debut, “Gimnasia Menor”, que es publicarà el pròxim 25 d’octubre coeditat per To Be Confirmed i Bankrobber .

Definits com un encreuament improbable entre Neu!, La Polla Records i Los Brincos, Chaqueta de Chándal són el nou (súper) grup format Guillem Caballero (Els Surfing Sirles), Natalia Brovedanni (Santa Rita) i Alfonso Méndez (lo: muêso, Fighterpillow ).

“La peça musical és una mena d’al·legat en clau humorística en contra de la modernitat líquida que tristament ens ha tocat viure i en la qual estem plenament immersos, gairebé sense excepció. D’aquesta manera, formant el conjunt músic-vocal que l’executa part d’aquesta societat absurda i volàtil, es converteix també en una autoparòdia honesta al mateix temps que sincera, de fet, aquest mateix text pretén tenir caràcter pseudo-analític i no deixa de ser igual de volàtil i absurd que el referit en ell”, explica amb senzillesa Guillem Caballero.

El videoclip, dirigit per Castells & Garay, es va rodar a finals de setembre a Barcelona, ​​entre la sala Apolo i el Parc del Laberint d’Horta, amb l’habitual agilitat i alegria que caracteritzen aquests realitzadors. “La major part del pressupost del vídeo (uns 50,000 €) es va invertir en un portal dimensional», afirma Jordi Castells. Aquesta inversió va permetre al grup i al seu equip anar a rodar a una realitat paral·lela a la nostra. Una realitat maligna en què van trobar als dobles malignes dels membres de la banda (i de la nostra realitat, en general) i, amb ells, la inspiració per a la història que narra el videoclip.

“Rodar viatjant per l’espai-temps”, explica Aitor Garay, “té molts avantatges, encara que el pitjor és quan t’adones que al teu doble maligne d’una altra dimensió li va millor que a tu”.

“El jet lag també té tela”, subratlla Jordi.